Yoga docent worden? Volg een opleiding!

De meeste mensen hebben wel eens van yoga gehoord; het aannemen van specifieke poses en houdingen die je lijf en geest versterken, en waarbij je je ademhaling en gedachten leert reguleren. Yoga biedt een aantal grote voordelen voor je lichaam en geest. Naast dat het je kan leren kalmer te worden en mindful in het leven te staan, kan het ook een fijn effect op je lichaam hebben. Als je bijvoorbeeld veel achter een bureau werkt, kan yoga een hele fijne manier zijn om stijve spieren tegen te gaan en je goed uit te rekken. Ook kan het bijvoorbeeld in de zwangerschap ontzettend fijn zin om yoga oefeningen te doen. Daarnaast wordt je lichaam over het algemeen flexibeler door yoga, krijg je sterkere spieren, verbetert je lichaamshouding, verlaagt het je bloeddruk en komt het zowel je bloedcirculatie als je zuurstofopname ten goede.

Yoga wordt steeds populairder

Yoga was onder sommige groepen al erg populair, maar de populariteit van yoga is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen, en is een stuk meer ‘mainstream’ geworden. Mensen van alle leeftijden kennen en proberen yoga uit. De populariteit van yoga blijft nog steeds toenemen. Een van de belangrijkste redenen voor de opkomende populariteit van yoga is het groter wordende verlangen naar een gezonde en evenwichtige levensstijl in onze moderne en stressvolle levens. Daarbij heeft de samenleving tegenwoordig steeds meer aandacht voor het belang van zelfzorg en het welzijn van het individu.

Yoga docent worden

Deze opkomende vraag naar yogalessen betekent logischerwijs ook een opkomende vraag naar yoga docenten. Als dat ook iets voor jou is, dan is het goed te weten dat je bij Sport-People op een laagdrempelige manier een gedegen en geaccrediteerde yoga docent opleiding kan volgen, waarmee je dus een erkend yoga docent kan worden. Dat kan overigens ook interessant zijn voor mensen die bijvoorbeeld fitness trainer zijn en hun diensten graag wat willen uitbreiden om zo hun cliënten beter te kunnen bedienen.

De opleiding nader bekeken

De opleiding bij Sport-People, ook wel de Yoga Alliance RYT-200 genaamd, neemt zo’n 200 uur in beslag en is volledig in het Engels gegeven. Wat fijn is, is dat deze opleiding volledig online te volgen is, en je er geen vooropleiding voor hoeft te hebben. Ook is het goed te weten dat de yoga docent opleiding bij Sport-People volledig geaccrediteerd is door de Yoga Alliance. Dat betekent dat je echt een erkende yoga opleiding gaat volgen, met alle voordelen die daar bij komen kijken.
De Yoga Alliance RYT-200 is zonder twijfel de meest populaire yoga opleiding van dit moment. Tijdens de opleiding leer je de belangrijkste technieken en theorieën op het gebied van onder meer mediatie, yoga filosofieen geschiedenis, anatomie en fysiologie, pranayama, coaching, muziek, inversies, mantra’s, mudra’s, dharma en kriya’s, yoga nidra, herstellende yoga en geluidsgenezing.

Tot slot

Mocht je na het volgen van deze opleiding verder willen, dan kan je daarna nog de vergevorderde yoga instructeur opleiding in 300 uur volgen, ook wel bekend als de RYT-300. Ook de Power Yoga 1 opleiding, een klassikale 4 daagse yoga opleiding, is misschien ook leuk om te volgen.

Dit bericht is gepost in Sport. Bookmark de link.