8 Heren ringen trends

Juwelen zijn altijd gevoelig aan trends. Voor heren ringen is dat niet anders. Onderstaande trends zijn vandaag de dag super hot en zullen ook de komende maanden/jaren blijven doorzetten:

Minimalistische ontwerpen

Mannen geven de voorkeur aan eenvoudige, strakke ontwerpen. Daarom zijn sobere ringen met minimale versieringen, zonder opvallende details, aan een opmars bezig. Handig, want deze ontwerpen zijn tijdloos. Dat maakt deze heren ringen makkelijk te combineren met andere kledij.

Materialen

Naast klassieke metalen zoals goud en zilver, worden alternatieve materialen steeds populairder. Denk hierbij aan titanium, roestvrij staal en koolstofvezel. Zelfs houten ringen zien we steeds vaker terug.

Vintage en ambachtelijke stijlen

Ringen met een vintage uitstraling of ambachtelijke details winnen aan populariteit. Denk bijvoorbeeld aan gravures, verouderde afwerkingen en unieke ontwerpen die een verhaal vertellen. Daarnaast wordt er dikwijls oud goud of zilver gebruikt voor de creatie van de ring – meestal omwille van een emotionele betekenis.

Statement-ringen

Sommige mannen kiezen voor opvallende, grote ringen als een statementaccessoire. Dit kunnen ringen zijn met ingewikkelde ontwerpen, opvallende stenen of ongebruikelijke vormen. Let wel op: deze stijl is niet voor iedereen weggelegd. 

Gepersonaliseerde ringen

Speciale wensen? Kies dan voor een maatwerk ring. Goudsmeden zoals Wim Meeussen ontwerpen ringen op maat voor mannen. Je bepaalt zelf het materiaal, de vorm, de dikte, de stijl en meer. Je kan ook bijvoorbeeld bijpassende manchetknopen laten maken.

Stapelbare ringen

Het dragen van meerdere ringen aan één vinger, ook wel bekend als stapelen, is een populaire trend. Hierbij worden ringen met verschillende stijlen, materialen en breedtes gecombineerd.

Zegelringen

Klassieke zegelringen zijn terug van weggeweest, geinspireerd door de grote Super Bowl ringen. Deze ringen hebben vaak een opvallende gravure op het oppervlak en kunnen een traditionele uitstraling hebben.

Zwart

Ringen met een zwarte afwerking, zoals zwarte titanium- of keramische ringen, zijn ook zeer trendy. Zwart is een kleur die altijd in de mode is. Zo’n ring past dus altijd bij eender welke outfit.